San Caetano offices

IN COLLABORATION WITH DIAZ Y DIAZ

The proposal tries to solve the integral reorganization of the San Caetano Complex by implementing a new volume. This new building, built on the existing basement, will host the workers as the refurbishment of existing buildings are made and, once completed, will provide the complex with new facilities that are necessary.

The New Building is organized in a longitudinal axis parallel to the historical buildings and generates two new transversal axes of circulation and accessibility. With this approach, an orthogonal plot of horizontal circulations is obtained, with new vertical communication cores, which allows total accessibility and communicability between spaces, with a rich and varied range of circulations. It provides great flexibility and ability to support program changes over time.